Lekker slapen in de zomer met een koelblijvend hoofdkussen

Lekker slapen in de zomer met een koelblijvend hoofdkussen

Het mooie van ons lichaam is dat het de eigen temperatuur op peil houdt. Niet te warm en niet te koud. Zo kan jouw lijf zijn werk blijven doen.

Maar soms kan je lichaam zichzelf niet voldoende koelen. Zeker ‘s nachts kan dit erg vervelend zijn. Veel mensen worden regelmatig zwetend wakker. Of kunnen juist slecht (weer) in slaap komen.

Komt dit bekend voor? Overweeg dan eens een koelblijvend hoofdkussen.

Hoofdkussen en lichaamstemperatuur
Iedereen wil natuurlijk lekker slapen ‘s nachts. Een goede nachtrust heeft namelijk zoveel voordelen. Na een goede nacht slaap word je uitgerust wakker. Je kunt de dag aan en hebt bakken met energie. Ook ervaar je minder stress als je goed slaapt.

Als je lichaamstemperatuur te hoog is slaap je automatisch minder goed. Om je lichaam een handje te helpen, kun je daarom een koel kussen gebruiken. Deze kussens zijn gemaakt om een ideale lichaamstemperatuur te creëren. Zulke kussens worden gemaakt met materialen die makkelijk warmte afvoeren. Het kussen laat dan beter lucht door en voelt minder warm aan.

Het koele Tranquilo hoofdkussen
Een van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van koelende hoofdkussens is Tranquilo.

De vulling van dit kussen is gemaakt van versnipperd memory foam. Hierdoor kan de lucht in het kussen blijven rondcirculeren. Zo wordt het niet te warm. Ook bestaat de buitenhoes van de Tranquilo uit twee kanten: een wit/blauwe kant gemaakt van een stof dat het kussen koel houdt, en daarnaast de witte kant met een warmere textuur.

Daarnaast is Tranquilo speciaal ontworpen om voor iedereen de juiste ondersteuning te bieden. Het kussen is namelijk aanpasbaar. Je kunt een deel van de vulling verwijderen zodat het kussen precies de juiste dikte heeft. Koelend én ondersteunend dus!

Het klimaat in je slaapkamer
Zelfs als je een koelblijvend hoofdkussen gebruikt, is er een ding dat je niet moet vergeten. Het klimaat van je slaapkamer is namelijk erg belangrijk. Zonder een goed slaapkamer klimaat zal je hoofdkussen minder goed werken.

Wat is een goed slaapkamer klimaat? Dat is deels persoonlijk, maar we geven je hier een paar richtlijnen. De ideale temperatuur van een slaapkamer is tussen de 17 en 20 graden. Dit betekent vaak dat je een raampje open moet zetten. Dan zorg je ook direct voor een goede toestroom van zuurstof en frisse lucht. Met een koel hoofdkussen en het juiste slaapklimaat zul je ook tijdens de zomer heerlijk slapen!

Terug naar blog