Dit gebeurt er als je te weinig slaapt

Dit gebeurt er als je te weinig slaapt

Misschien heb je ‘s ochtends wel eens spijt dat je te laat naar bed bent gegaan. Of heb je het voornemen om vandaag écht op tijd te gaan slapen om vervolgens nog uren op je telefoon te zitten. Iedereen slaapt wel eens te weinig. Wat gebeurt er met je lichaam als je te weinig slaapt? Waarom is slapen belangrijk? En de belangrijkste vraag: hoe kun je dan beter slapen?

Effecten van slaapgebrek
Waarschijnlijk heb je zelf al eens gemerkt wat te weinig slaap met je kan doen. Een slechte nacht kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je chagrijnig bent en je niet fit voelt. Ook kun je het gevoel hebben dat er niets uit je handen komt. Je kunt je moeilijk concentreren of bent wat onhandiger dan normaal. Dat is niets geks. Je lichaam heeft namelijk te weinig kunnen rusten en kan niet functioneren zoals het normaal doet.

Het belang van een goede nachtrust
Je voelt hem al aankomen: een goede nachtrust is dus essentieel om overdag goed te functioneren. Als je goed en genoeg slaapt zul je uitgerust wakker worden. Je hebt meer energie, minder stress en je zit simpelweg lekkerder in je vel. Ook zorgt voldoende nachtrust ervoor dat je stofwisseling goed werkt en je minder behoefte hebt aan suiker. Met een goede nachtrust zorg je er als het ware voor dat je jezelf beschermt tegen een ongezonde leefstijl.

Beter slapen tips
Een van de beste tips om beter te slapen is om jezelf een slaapritme aan te leren. Ga iedere avond op een bepaald tijdstip naar bed en zet je wekker elke dag op ongeveer hetzelfde moment. Ook een donkere en stille slaapkamer draagt bij aan een goede nachtrust. Als laatste is je beddengoed een belangrijke factor. Zorg jouw kussen bijvoorbeeld voor de juiste ondersteuning van je rug en hoofd? Als je een beter hoofdkussen nodig hebt, is de Tranquilo wellicht echt iets voor jou. Een kussen van versnipperd traagschuim die je naar jouw wensen kunt aanpassen. Zo slaap jij gegarandeerd beter!

Een goede nachtrust is dus erg belangrijk voor lichaam en geest. Met bovenstaande tips zorg je ervoor dat je geen last krijgt van slaapgebrek en kun je de dag weer helemaal aan!

Terug naar blog