De beste tips om in slaap te vallen

De beste tips om in slaap te vallen

Kom jij moeilijk in slaap? Dan ben je zeker niet de enige. Veel mensen vinden het lastig om de slaap te vatten zodra ze in bed liggen. Daarom geven we jou een aantal tips om in slaap te vallen.

Zorg voor een fijne slaapomgeving
Een opgeruimde, nette slaapkamer draagt bij aan een gevoel van rust. De juiste temperatuur doet daarbij wonderen. Niet te warm en niet te koud: ongeveer 17 tot 20 graden is perfect. Zet een raam open voor wat frisse lucht en genoeg zuurstof tijdens het slapen.

Een fijne slaapomgeving is ook donker en stil. Zorg dus voor lichtwerende raamdecoratie en een omgeving met weinig geluid. Zo kun jij lekker de hele nacht door slapen.

Let op je ademhaling
Door te letten op je ademhaling kun je rustig worden. Gedurende de dag kun je hoog in je ademhaling zitten. Eigenlijk adem je dan niet genoeg richting je buik. Hierdoor is je ademhaling te snel waardoor je lichaam eigenlijk steeds in een staat van alertheid is.

Als je in slaap wilt vallen kun je de 4-7-8 ademhalingstechniek toepassen. Adem 4 tellen in door je neus, houd je adem 7 tellen vast en adem dan 8 tellen uit door je mond. Wedden dat je sneller in slaap valt?

Houd je aan een slaapritme
Ga iedere dag op hetzelfde tijdstip naar bed en wordt op hetzelfde tijdstip wakker. Het klinkt zo eenvoudig, maar dat is het vaak niet. Toch nog even op je telefoon scrollen of nog even die serie afkijken: we doen het allemaal. Ook is niet iedere dag hetzelfde. Je hebt doordeweeks vast een keer een avond dat het wat later wordt. Of misschien heb je wel eens andere werktijden.

Probeer zoveel mogelijk hetzelfde ritme aan te houden. Je lichaam zal eraan wennen en je valt makkelijker in slaap.

Kies het juiste hoofdkussen
Een mens slaapt gemiddeld een derde van zijn leven. Dan is het natuurlijk erg belangrijk dat je het juiste beddengoed gebruikt. Een goed dekbed en fijn bedlinnen kunnen een groot verschil maken. Maar wat dacht je van het juiste hoofdkussen?

Als je twijfelt over jouw kussen, probeer dan een het Tranquilo hoofdkussen! Dit kussen is voor iedereen geschikt en kun je naar wens aanpassen. De vulling van versnipperd traagschuim is namelijk deels te verwijderen. Dit kussen biedt genoeg ondersteuning voor de wervels en is erg comfortabel.

Terug naar blog