10 manieren om beter te slapen

10 manieren om beter te slapen

Word jij vaak nog moe wakker ‘s ochtends? Of heb je moeite met in slaap komen? Lees dan deze tips over beter slapen en komt écht tot rust. Dit zijn de 10 manieren om beter te slapen!

Opgeruimd staat netjes
Iedereen is geneigd om spulletjes te verzamelen en dit niet altijd direct op te ruimen. Een opgeruimde slaapkamer zorgt voor rust in je hoofd. Zo voel jij je minder onrustig.

Kies een rustige kleur
Voor je slaapkamer kun je het beste voor neutrale kleuren gaan zoals donkergroen, beige, wit of pastel kleuren. Deze kleuren zijn niet te druk zodat je vanzelf meer rust ervaart.

Het juiste beddengoed
Het beddengoed waar je op en onder slaapt is van invloed op je nachtrust. Een fijne stof, een deken die niet te warm is.. alleen zo kun je comfortabel slapen.

Slaap op een goed kussen
Voor ieder type slaper is een geschikt kussen. Ze verschillen qua dikte, vorm, het materiaal en de dichtheid. Voorkom nekklachten en verbeter je nachtrust met een kussen dat bij jou past. Wil je een goed hoofdkussen bestellen? Bekijk dan het hoofdkussen van Tranquilo!

Berg kleding op
Een kledingstoel of andere plek waar je ‘s avonds je kleding op legt, we kennen het! Vaak zorgt dit voor een rommelige aanblik van je slaapkamer. Stop je kleding dus direct in de wasmand of kast.

Leg je telefoon weg
Het licht van je telefoon zorgt ervoor dat je minder goed in slaap komt. Leg jouw telefoon daarom een uur voordat je gaat slapen weg en gun je ogen rust.

Zorg voor groen in je slaapkamer!
Planten in de slaapkamer zorgen voor een schone lucht en extra zuurstof. Ook zorgen planten voor extra sfeer en minder stress! Zet dus een mooie plant op het nachtkastje of in het raamkozijn.

Vermijd cafeïne en alcohol
Dit zijn absolute boosdoeners die jouw nachtrust negatief beïnvloeden. Van cafeïne kom je moeilijk in slaap zoals je misschien wel weet. Van alcohol slaap je soms sneller, maar wel minder diep.

Ontspan voor het slapengaan
Probeer om tot rust te komen voordat je naar bed gaat. Ga een stukje wandelen, lees een boek of ga in bad. Zo gaat jouw lichaam alvast in ‘slaapmodus’ en komt de slaap natuurlijker.

Zorg voor een ritme
Het allerbelangrijkste: met een ritme leer je jouw lichaam aan dat het op een bepaald ogenblik moet rusten. Zorg voor vaste slaaptijden en zet de wekker vaker op hetzelfde moment.

Met deze tips zul jij zeker een betere nachtrust ervaren. Probeer het zelf en slaap lekker!

Terug naar blog